Weer & Klimaat Kaapverdië

Het weer Kaapverdië, klimaat gegevens en wat is de beste reistijd, je leest het op deze pagina. “Eilanden van de eeuwige zomer” zo worden de Kaapverdische eilanden ook wel genoemd.

[toc]

De zon schijnt namelijk 350 dagen per jaar met een gemiddelde temperatuur tussen de 24° C en 30° C. De wind waait voortdurend vanuit de oceaan bij een relatief lage luchtvochtigheid van 40% tot 60%.

2 Seizoenen

In plaats van de vier seizoenen hebben de Kaapverdische eilanden er slechts twee: ‘The Tempo das Brisas’ (tijd van de winden) van oktober tot midden juli en de ‘The Tempo das Chuvas’ (het regen seizoen) in de maanden augustus en september, waarbij er kans is op tropische regenbuien.

Klimaat Kaapverdie mei t/m oktober

Mei Jun. Jul. Aug. Sep. Okt.
Max temp 25 26 27 28 30 28
Min temp 20 21 22 23 24 23
Zonuren 10 9 7 6 7 8
Regendagen 3 3 4 6 7 4
Zeetemp 23 24 26 27 27 26

Klimaat Kaapverdie november t/m april

Nov. Dec. Jan. Feb. Mrt. Apr.
Max temp 27 26 24 24 25 25
Min temp 22 20 19 19 18 19
Zonuren 8 7 7 8 9 10
Regendagen 3 2 2 2 3 2
Zeetemp 26 24 23 23 23 23

Temperatuur Kaapverdië in de winter.

De koelste maanden (wat natuurlijk een relatief begrip is met deze zomerse temperaturen) zijn januari, februari, maart en april met een gemiddelde temperatuur overdag van 25° C. En waarbij de temperatuur kan dalen in de avond en nacht naar een zwoele 19° C.

In de winter valt er nagenoeg geen regen op de Kaapverdische eilanden. Ook de zon schijnt volop in de wintermaanden december, januari en februari geweldige weersomstandigheden voor een zonnige winterzon vakantie.

Hoogste temperatuur Kaapverdië
temperatuur KaapverdiëDe warmste maand op de Kaapverdische eilanden is september waarbij de temperatuur kan oplopen tot 30° C. De temperatuur daalt in de nachten en avonden naar een gemiddelde temperatuur van 24° C.

September is naast de maand met de hoogste temperaturen ook de natste maand. Er kunnen soms tropische regenbuien voorkomen, en gemiddeld zijn er 7 regendagen in september.

Zeewater temperatuur Kaapverdië
De temperatuur van het zeewater varieert tussen de 23° C en 27° C gedurende het hele jaar; de Noord-Oost passaat winden, die actief zijn tijdens ‘The Tempo das Brisas’, zijn erg populair onder de surfers en zeilers.

De eilanden Barlavento (Santo Antão, São Vincente, São Nicolao, Boa Vista, Sal, Santa Luzia, Branco en Razo) zijn altijd koeler dan die van Sotavento (Maio, Santiago, Fogo en Brava), waar het zomers behoorlijk warm kan worden.

Weer Kaapverdie – uitgebreide klimaatgegevens vindt u hieronder

Voorjaarsmaanden

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 25 25 25
Min Temp 18 19 20
Zonuren 9 10 10
Regendagen 3 2 3
Zee Temp 23 23 23

Maart

Weer Kaapverdie maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in maart een aangename 25°C met slechts kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, in maart is er 12 uur daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 23°C.

Er valt praktisch geen regen in de hele de maand maart, volgens klimaat gegevens zijn er gemiddeld 3 regendagen op Kaapverdië.

Een regenjas heb je tijdens je Kaapverdie vakantie in maart niet nodig.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon volop schijnt. Advies is om de zon tijdens de middaguren te mijden of een zonnecrème met hoge uv- factor te gebruiken.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 18°C. Kledingadvies: Zomerse en natuurlijk badkleding, een dun vest omdat het in de avonden als het waait een beetje fris aan kan voelen.

April

Klimaat KaapverdieWeer Kaapverdie april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in april een warme 25°C met weinig kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de Kaapverdische stranden is in april 23°C. Er valt geen regen of het is een incidentele bui in heel de maand april. Een regenjas hoeft niet in de koffer tijdens je meivakantie als die start in april.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon op zijn hoogste stand is. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 19°C. Kledingadvies: Dun vest voor de avonden en zomerse kleding voor een heerlijke Kaapverdische eilanden meivakantie.

Mei

Kaapverdie meivakantieWeer Kaapverdie mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Kaapverdie is in mei een warme 25°C met normaal gesproken geen kans op regen.

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon volop schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 23°C.

Er valt geen regen in de maand mei, op een enkele regenbui na. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je meivakantie is eigenlijk niet nodig, of het moet zijn dat je deze nodig hebt als je terugkomt in Nederland.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon zijn hoogste stand heeft bereikt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is 20°C. Advies: Goede zonnecrème met een hoge uv- factor, en dunne zomerse kleding voor de avonden en natuurlijk badkleding voor een heerlijke Kaapverdië meivakantie.

Zomermaanden

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 26 27 28
Min Temp 21 22 23
Zonuren 9 7 6
Regendagen 3 4 6
Zee Temp 24 26 27

Juni

Weer Kaapverdië juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in juni een warme 26°C met kans op weinig regen.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon volop schijnt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld een warme 24°C.

Er valt gemiddeld 5 mm regen in 3 dagen in heel de maand juni. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Kaapverdië vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een zwoele 21°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie in juni.

Juli

Kaapverdie juliWeer Kaapverdië juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in juli een warme 27°C met 4 dagen kans op een regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 20 mm regen in 3 dagen in heel de maand  juli. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in juli is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 22°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Augustus

Kaapverdie augustusWeer Kaapverdië augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur in Kaapverdië is in augustus een warme 28°C met meer kans op een tropische regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 27°C.

Er valt gemiddeld 40 mm regenval in 6 dagen in heel de maand augustus. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 23°C. Kledingadvies: Badkleding en zomerse kleding voor een heerlijke zomervakantie.

Herfstmaanden

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 30 28 27
Min Temp 24 23 22
Zonuren 7 8 8
Regendagen 7 4 3
Zee Temp 27 26 25

September

Weer Kaapverdië september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in september een warme 30°C met op een aantal dagen een tropische regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 27°C.

Er valt gemiddeld 70 mm regen in 7 dagen in heel de maand september. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in september is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 24°C. Kledingadvies: Dunne regenjas voor de tijdens een tropische bui.

Oktober

Kaapverdie herfstvakantieWeer Kaapverdische eilanden oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in oktober een warme aangename 28°C met kans op een tropische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 40 mm regen in 4 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je herfstvakantie op de Kaapverdische eilanden is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 23°C. Kledingadvies: Dunne regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende herfstvakantie.

November

Kaapverdie novemberWeer Kaapverdië november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in november een aangename 27°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 20 mm regen in 3 dagen in heel de maand november.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 22°C. Kledingadvies: Regen- en zomerjas voor de kille avonden en zomerse kleding voor de warme dagen tijdens je welverdiende vakantie.

Wintermaanden

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 26 24 24
Min Temp 20 19 19
Zonuren 7 7 8
Regendagen 2 2 2
Zee Temp 24 23 23

December

Weer Kaapverdië december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in december 26°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 24°C.

Er valt gemiddeld 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand december.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 20°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Januari

Weer Kaapverdië januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in januari een heerlijke 24°C met weinig kans op regen.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de Kaapverdische stranden is in januari gemiddeld 23°C.

Er valt gemiddeld niet meer dan 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand januari.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 19°C. Kledingadvies: Dunne zomerjas voor de kille avonden.

Februari

Kaapverdie vakantieWeer Kaapverdië februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in februari een warme 24°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon volop schijnt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari 23°C.

Er valt gemiddeld niet meer dan 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand februari.Je badkleding mag zeker niet ontbreken tijdens je krokusvakantie in februari.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 19°C. Kledingadvies: Badkleding en dunne zomerjas voor de kille avonden.