Vliegtijd Kaapverdië vanaf Nederland – België – Duitsland

Een vaak gestelde vraag, wat is de vliegtijd Kaapverdië? Het korte antwoord is vanuit Nederland en België 6 uur. In vergelijking vliegen naar de Canarische eilanden duurt ongeveer 4,5 uur. En de vliegtijd naar Curaçao bedraagt een kleine 10 uur.

De vliegtijd Kaapverdië in combinatie met het heerlijke klimaat, hebben ervoor gezorgd dat de Kaapverdische eilanden een goedkope en populaire herfst, (winter) zonvakantie bestemming is geworden.

Vliegtijd Kaapverdië

Vliegtijd Kaapverdië is een gemiddelde tijdsduur en afhankelijk van onderstaande 5 factoren.

 1. De vliegtijd Kaapverdië is de gemiddelde tijd dat een vliegtuig in de lucht is (van opstijgen tot landen) en gebaseerd op de werkelijke vluchten van de vertrekkende Nederlandse, Belgische en Duitse luchthavens naar de Kaapverdische luchthavens.
 2. Als u uw Kaapverdië vakantie en vliegtijd nauwkeurig wilt plannen, moet u ook rekening houden met bijkomende factoren zoals het manoeuvreren van vliegtuigen op de luchthavens en het taxiën naar de startbaan, alsook de toegang tot de definitieve parkeerpositie na de landing.
 3. U kunt tevens aannemen dat, als er niets gebeurt, de tijd tussen het instappen en het verlaten van het vliegtuig met ongeveer 30 minuten zal toenemen.
 4. De piloten kunnen de vluchttijd ook inschatten op basis van de gemiddelde snelheid voor een passagiersvliegtuig van 500 mijl per uur, wat overeenkomt met 800 km/u. Als we geen extra tijd toevoegen die nodig is om de snelheid bij het opstijgen te verhogen of bij het landen te verminderen, bedraagt de vluchttijd gemiddeld 6 uur en 25 minuten vanaf Schiphol.
 5. Er zijn touroperators die een tussenstop maken in Portugal of Marokko, om vanaf daar verder te vliegen naar de Kaapverdische eilanden. Hoe lang deze tussenstop duurt wordt meestal vermeld tijdens het boeken van de vleigreis. Wanneer u een vlucht of vakantie boekt, vergeet dan niet de geplande vertrek- en aankomsttijden en eventuele tussenstops te controleren.

Vliegen naar Kaapverdië wat is de vliegtijd

Wekelijkse indirecte vluchten naar Kaapverdië

Er zijn verschillende indirecte vluchten per week vanaf Duitse vliegvelden, die relatief dichtbij Nederland liggen. Vanaf de luchthavens Bremen, Hamburg, Dusseldorf en Frankfurt gaan vluchten naar het hoofdeiland Santiago via Lissabon.

De dagelijkse vluchten maken een reis naar het paradijselijke eiland gemakkelijk. Er zijn ook vluchten naar Sal en Sao Vicente de laatste echter met een lagere frequentie.

Rechtstreekse vluchten naar de Kaapverdische eilanden gaan vanaf Amsterdam, Eindhoven, Brussel Keulen, Düsseldorf, Hannover en Frankfurt gaan naar Boa Vista en verder naar Sal.

Vanaf Nederlandse Luchthavens

Vliegen naar Kaapverdië vanaf Nederlandse vliegvelden. Je kunt vliegen vanaf 2 Nederlandse luchthavens dit zijn Schiphol Amsterdam en Eindhoven airport. De vliegtijd van een rechtstreekse vlucht bedraagt +/- 6 uur, het kan soms zijn dat de vliegtijd Kaapverdië een paar uur langer is.

Dit komt doordat sommige touroperators via een tussenlanding in Portugal (Lissabon) of Marokko (Casablanca) naar Kaapverdië vliegen.

Vanaf Belgische Luchthavens

Vanaf welke Belgische luchthavens naar Kaapverdië vliegen?Vanuit België zijn de Kaapverdische eilanden te bereiken vanaf Brussel Airport, ook vanaf deze luchthaven duurt de vliegtijd +/- 6,5 uur.

Vanaf Duitse Luchthavens

Vliegen vanaf Duitse luchthavens naar Kaapverdische eilanden. Er zijn ook talrijke rechtstreekse vluchten vanaf vliegvelden in Duitsland naar Kaapverdië. De luchthavens waar je vanaf kan vliegen naar Kaapverdië en die relatief dichtbij Nederland liggen zijn Düsseldorf, Hannover en Frankfurt.

 • Vliegen vanaf Düsseldorf naar Kaapverdië bedraagt +/- 6.45 uur

* auto afstand Utrecht – vliegveld Düsseldorf is 188 km de reistijd is +/- 2 uur

 • Vliegen naar Kaapverdië vanaf Hannover duurt +/- 6.40 uur

*auto afstand Utrecht – vliegveld Hannover is 355 km de reistijd is +/- 3,5 uur

 • Vliegen naar Kaapverdië vanaf Frankfurt duurt +/- 6.20 uur

*auto afstand Utrecht – vliegveld Frankfurt is 405 km de reistijd is +/- 4 uur

Kaapverdië vliegen via tussenstop.

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP verbindt talrijke plaatsen in Europa met Kaapverdië via Lissabon. Zeven eilanden van Kaapverdië hebben een eigen luchthaven, waarvan er vier ook internationale bestemmingen hebben (Sal, Boa Vista, Praia op Santiago en Sao Vicente).

De gemiddelde directe vluchttijd naar Kaapverdië is zes uur, terwijl indirecte vluchten meestal meer dan negen uur duren.

Is vliegen naar Kaapverdie de moeite waard.

Aangezien ze 500 km uit de West-Afrikaanse kust liggen, hebben de Kaapverdische eilanden echt hun eigen klimaat.

En ik kan zeggen dat is een heerlijk klimaat.

Het hele jaar door warm en zonnig, temperaturen tussen 24-30°C, met de hoogste temperaturen in september. Het regent wel eens in juli tot oktober, maar vaak is dit een tropische regenbui, waarna de zon weer snel tevoorschijn komt en de zee nog steeds uitnodigend warm is.

Hoewel sommige wandelpaden slechter begaanbaar zijn, worden door de tropische regenbuien de Kaapverdische eilanden in deze periode een stuk groener.

Het Tempo das Brisas, of winderig seizoen, is tussen oktober en half juli, perfect voor wind en kite surfers.

Vliegen tussen Kaapverdische eilanden.

Er zijn ook vluchten tussen de meeste bewoonde eilanden van Kaapverdië met luchtvaartmaatschappij Bestfly. De vluchten duren 30 tot 60 minuten, afhankelijk van de afstand.

Doordat de 7 eilanden een vliegveld hebben, kun je verschillende eilanden bezoeken tijdens een vakantie. Eiland hoppen is dan ook populair bij veel toeristen die deze reisbestemming kiezen, mede omdat de eilanden ieder op zich een ander karakter hebben.

Santo Antao en Brava zijn alleen per veerboot bereikbaar vanaf een van de andere Kaapverdische eilanden. Als u bijvoorbeeld de eilanden Brava en Santo Antao in uw vakantie in Kaapverdië wilt opnemen, kunt u een overtocht per veerboot plannen vanaf elk van de naburige eilanden.

Er is de mogelijkheid om dit met de ferry te doen, wat op zich al een unieke ervaring is. Moet u zich wel realiseren dat de afstanden tussen de eilanden behoorlijk zijn, gemiddeld meer dan 200 kilometer. Met een vliegtuig is dit natuurlijk een korte afstand, en is de reistijd relatief kort.

Vliegveld Sal Kaapverdië

De luchthaven op het kleine eiland Sal is genoemd naar de nationale held van Kaapverdië en heet “Amílcar Cabral International Airport”.

Het eiland Sal is vooral bekend om zijn stranden en het warme, droge klimaat trekt vooral badgasten en watersporters aan. Terwijl badgasten genieten van het ongeveer 25 graden warme water, profiteren windsurfers van de gunstige passaatwinden.

De naam “Sal” (voor zout) is afgeleid van de vroegere zoutmijnen van het eiland, waar u vandaag de dag heerlijk kunt zwemmen. Het belangrijkste vakantieoord op het eiland is Santa Maria in het zuiden.

Naast Sal hebben nog zes Kaapverdische eilanden een (regionale) luchthaven. De twee belangrijkste:

Vliegveld Praia – Santiago Kaapverdië

“Aeroporto Internacional Nelson Mandela” (IATA-code) is de officiële naam van de luchthaven van de hoofdstad Praia op Santiago. Van hieruit zijn er ook internationale verbindingen naar Portugal, Brazilië en Afrika.

Vliegveld Boa Vista

De luchthaven “Boa Vista Rabil” (code BVC) ligt op het eiland Boa Vista in het oosten.

Luchthaven codes Kaapverdische eilanden.

Je kunt internationaal vliegen op de volgende Kaapverdische eilanden:

 • Sal (SID)
 • Boa Vista (BVC)
 • Santiago (RAI)
 • São Vicente (VXE)

Vluchten en veerboten Kaapverdië

De luchtvaartmaatschappijen met de beste vluchten naar de Kaapverdische Eilanden en de enige met directe verbinding naar Kaapverdië is Tuifly.

De Portugese luchtvaartmaatschappij TAP verbindt dagelijks talrijke Europese steden via Lissabon met Sal, Boa Vista, Santiago of São Vicente.

Kaapverdië vluchten en veerverbindingen

De zeer goede vliegverbindingen naar Kaapverdië en regelmatige vluchten via Lissabon en meerdere keren per week een directe vlucht vanaf Nederlandse, Belgische en Duitse luchthavens maken een grote flexibiliteit en afwisseling mogelijk voor individuele en groepsreizen naar Kaapverdië.

Combinaties van actieve vakanties en strandvakanties zijn eenvoudig te plannen. Dankzij de vliegverbindingen tussen de eilanden met korte vliegtijden en goede veerbootverbindingen.

Tip: Een tussenstop via Lissabon biedt u een mooie mogelijkheid, om een citytrip van 1 tot meerdere dagen in Lissabon te combineren met een Kaapverdië vakantie.

Binnenlandse vluchten.

Waar en hoe kan ik binnenlandse vluchten in Kaapverdië boeken? U kunt binnenlandse vluchten van Kaapverdië boeken bij een erkend reisbureau, rechtstreeks boeken is niet mogelijk.

Wij boeken binnenlandse vluchten voor onze gasten, maar bieden deze alleen aan in combinatie met de boeking van een complete reis inclusief accommodatie, transfers en activiteiten.

Vluchttijden binnenlandse vluchten Kaapverdië

De vluchttijden tussen de eilanden variëren van 20 minuten tot een uur. Tarieven van Bestfly de vliegmaatschappij die de meeste vluchten tussen de Kaapverdische eilanden verzorgt vind u hier.

Bagage op binnenlandse vluchten

Het vrije bagagegewicht is 23 kg per persoon en traject. De handbagage mag het maximumgewicht van 5 kg niet overschrijden. Bijzondere bagage moet voor vertrek bij de luchtvaartmaatschappij worden aangemeld.

U moet ten minste 1,5 uur voor vertrek op de luchthaven zijn. De incheckbalies sluiten 30 minuten voor vertrek en er staan vaak lange rijen bij de balies.

Welk eiland is van waaruit bereikbaar met een binnenlandse vlucht? Er zijn rechtstreekse vluchten tussen de volgende Kaapverdische eilanden:

 • Sal – São Vicente (50 min.)
 • Sal – Santiago (50 min.)
 • Sal – São Nicolau (40 min.)
 • Sal – Boavista (30 min.)
 • Santiago – Sal (50 min.)
 • Santiago – São Vicente (55 min.)
 • Santiago – Fogo (30 min.)
 • Santiago – Maio (20 min.)
 • Santiago – Boavista (40 min.)
 • Santiago – São Nicolau (40 min.)
 • São Vicente – Sal (50 min.)
 • São Vicente – Santiago (55 min.)
 • Boavista – Sal (30 min.)
 • Boavista – Santiago (40 min.)
 • Fogo – Santiago (30 min.)
 • Maio – Santiago (20 min.)
 • São Nicolau – Sal (40 min.)
 • São Nicolau – Santiago (40 min.)

Samenvatting

Met een vliegtijd van gemiddeld 6 uur zijn de Kaapverdische Eilanden het surf El Dorado, wandelparadijs en winterzon strandbestemming snel te bereiken. En nog steeds wordt deze bestemming nog niet overspoeld door massatoerisme, omdat de eilanden nog een onbekende reisbestemming is voor velen.

TUI verzorgt geheel verzorgde (all-inclusive) vakanties naar de Kaapverdische Eilanden via rechtstreekse vluchten.

Momenteel worden de Kaapverdische eilanden niet als risicogebied beschouwd, volledig gevaccineerde en herstelde personen en kinderen onder de twaalf jaar hoeven geen corona test meer te ondergaan.

Als herfst en winterzon bestemming is Kaapverdië ideaal met 350 dagen zon per jaar. Hier kunnen we bijna zeker spreken van een zon garantie bestemming, als we naar het klimaat en weer kijken.