Boa Vista Kaapverdie

Boa Vista Cabo Verde, het meest oostelijke en op derde na grootste eiland van de Kaapverdische eilanden doet haar naam eer aan – Boa Vista: Mooi uitzicht.

Terwijl het toerisme op het kleinere buureiland Sal steeds meer tot bloei is gekomen is de sfeer op dit Kaapverdische eiland nog wat traditioneler.

Boa Vista Kaapverdië

In 2007 is de internationale luchthaven Rabil Internationaal geopend en zowel Italiaanse als ook Spaanse investeerders hebben het eiland ontdekt en prachtige hotels gebouwd.

Ook hier bestaat het landschap uit zand- en steenwoestijn maar er zijn ook enkele lage bergketens – en natuurlijk veel strandgebieden (maar liefst 55 kilometer), veel zon, zee en perfecte (vakantie) omstandigheden voor watersport liefhebbers.

Sal Rei

De hoofdstad van het eiland Boa Vista, Sal Rei, is erg gezellig, bijna verslapen, ook al wonen hier ongeveer de helft van alle 12.000 inwoners van het eiland.

Santo Antão Kaapverdië

Op het centrale plein, Praça de Santa Isabel, met veel bonte bloemen en paviljoenen zijn veel Afrikaanse handelaren en hun waar te bewonderen.

Bonte prints en houten figuren, maar ook fruit en groente zijn hier volop te vinden. Er is ook een toeristenbureau, gezondheidscentrum, een bank en een postkantoor te vinden.

De Igreja da Santa Isabel, die direct naast Praça de Santa Isabel ligt, is gebouwd in een koloniale stijl en wordt omringd door een barok façade in zand- en blauwtinten.

Bezoekje aan de haven

Langs de zee, aan de Avenida dos Pescadores, kan men de oude havenkade en een bootswerf bewonderen. Direct daartegenover ziet men in het water het kleine eiland Ilhéu de Sal Rei.

Sao Vicente Kaapverdië

Iets verder naar het noorden is de Avenida dos Pescadores voorzien van bomen en aan de straatrand staan dromerige bonte huisjes in allerlei verschillende kleuren.

In het noordoosten, buiten de stad, liggen de Salinas, waar ooit het koninklijke hoogwaardige zout („Sal Rei“) werd geproduceerd. Na nog een stukje rijden herkent men boven een rotsachtige kust de ruïne van de Nossa Senhora de Fátima kapel.

Boa Vista – Prachtige stranden

De baaien van Sal Rei zijn perfect om te zwemmen, omdat door het eiland Insel Ilheu de Sal Rei de wind afgehouden wordt. Het kilometerlange zandstrand Praia do Estoril in het zuiden is een aanrader. Tevens in het zuiden liggen de Praia de Carlota en Praia da Chave en in het noorden Praia de Cabral.

Boa Vista – Rabil

In Rabil in het zuidwesten van het eiland bevindt zich een kleine pottenbakkerij en de kerk São Roque. Buiten dat laat het plaatsje een verlaten indruk achter.

In de richting van Estância de Baixo bevindt zich in het dal een kleine oase met kokos- en dadelpalmen.

Eveneens in het zuidwesten ligt de oudere buurt van Boa Vista, die ongeveer 500 jaar geleden is ontstaan: Povoação Velha.

In het hart van deze plaats ligt Praceta de Santo António met mooie bloemen en bankjes om even uit te rusten.

Aan de rand van de plaats bevindt zich de kleine speelse kerk Igreja Nossa Senhora da Conceição, die in 1828 is ontstaan. De binnenkant heeft een bonte ruimte met veel kleine heilige afbeeldingen.

Mooiste strand Boa Vista

De Praia de Santa Monica in het zuiden van Boa Vista wordt gezien als mooiste strand van Kaapverdië. Tevens kan men vanaf het uitzichtpunt Rocha Estância (354m) tot aan Maio en São Nicolau kijken.

Het oosten van het eiland is zeer eenzaam en verlaten, deels komt men niet eens iemand tegen. Het gedeelte Fundo Figueiras in het plaatsje Norte heeft een schattig klein kerkje, de Igreja São João Baptista, met een witte en pastelkleurige façade. Ook de kleine huisjes hier zijn er kleurrijk.

Strandwandelingen – Zeeschildpadden

De eenzame stranden in dit gedeelte van het eiland zijn beter geschikt voor lange wandelingen en niet om te zwemmen. Samen met de grote toeristische ontwikkelingen is helaas ook de misdaad op het eiland toegenomen.

Kaapverdie vakantie

Lange wandelingen op eenzame stranden moeten altijd samen, het beste met een groep, worden gedaan.

Net als op Maio en Sal kun je de zeeschildpadden bewonderen die hun eieren op het strand leggen. Veel soorten worden reeds met uitsterven bedreigd en dus heeft de organisatie “Turtle-Foundation” het doel om deze prachtige dieren te beschermen, zodat ze ondanks het verbod niet worden geslacht en hun eieren niet door mensen worden gestolen.

Schildpadden beschermen op Kaapverdië

Hierbij worden ze sinds een aantal jaren ook door overheidsinstellingen (INDP) van Kaapverdië ondersteund. Hierdoor zijn hun acties ook steeds succesvoller. En toch is er nog steeds veel te doen om de zeeschildpadden te beschermen en het belang daarvan ook bij mensen duidelijk te maken. Daarom wordt er ook voorlichting gegeven.

Klimaat Boa Vista Kaapverdie mei t/m oktober

 MeiJun.Jul.Aug.Sep.Okt.
Max temp252627282929
       
Min temp202122232423
       
Zonuren1097678
       
Regendagen222453
       
Zeetemp222324262726

Klimaat Boa Vista Kaapverdie november t/m april

 Nov.Dec.Jan.Feb.Mrt.Apr.
Max temp262524242525
       
Min temp222019181819
       
Zonuren8778910
       
Regendagen212221
       
Zeetemp252423232323

Temperatuur Boa Vista in de winter.

De koelste maanden (wat natuurlijk een relatief begrip is met deze zomerse temperaturen) zijn januari, februari, maart en april met een gemiddelde temperatuur overdag van 25° C. En waarbij de temperatuur kan dalen in de avond en nacht naar een zwoele 18° C.

In de winter valt er nagenoeg geen regen op Boa Vista. Ook de zon schijnt volop in de wintermaanden december, januari en februari geweldige weersomstandigheden voor een zonnige winterzon vakantie.

Hoogste temperatuur

De warmste maand op het eiland Boa Vista is september waarbij de temperatuur kan oplopen tot 29° C. De temperatuur daalt in de nachten en avonden naar een gemiddelde temperatuur van 24° C.

Kaapverdie december

September is naast de maand met de hoogste temperaturen ook de natste maand. Er kunnen soms tropische regenbuien voorkomen, en gemiddeld zijn er 5 regendagen in september.

Zeewater temperatuur Boa Vista

De temperatuur van het zeewater varieert tussen de 22° C en 26° C gedurende het hele jaar; de Noord-Oost passaat winden, die actief zijn tijdens ‘The Tempo das Brisas’, zijn erg populair onder de surfers en zeilers. Ben je een fanatieke watersporter dan kun je op Boa Vista je hart ophalen.

Weer Boa Vista Kaapverdië

Voorjaarsmaanden

Lente  Mrt. Apr. Mei.
Max Temp 25 25 25
     
Min Temp 18 19 20
     
Zonuren 9 10 10
     
Regendagen 2 1 2
     
Zee Temp 22 22 23

Boa Vista – Maart

Weer Boa Vista maart: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in maart een aangename 25°C met slechts kans op een enkele regenbui.

Stranden Sal Kaapverdie

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, in maart is er 12 uur daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in maart gemiddeld 22°C.

Er valt praktisch geen regen in de hele de maand maart, volgens klimaat gegevens zijn er gemiddeld 2 regendagen op Boa Vista.

Een regenjas heb je tijdens je vakantie in maart niet nodig.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon volop schijnt. Advies is om de zon tijdens de middaguren te mijden of een zonnecrème met hoge uv- factor te gebruiken. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand maart is meestal 18°C.

Boa Vista April

Weer Boa Vista april: De gemiddelde maximale dagtemperatuur is in april een warme 25°C met weinig kans op een regenbui.

Kaapverdie

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden van Boa Vista is in april 23°C. Er valt geen regen of het is een incidentele bui in heel de maand april. Een regenjas hoeft niet in de koffer tijdens je meivakantie als die start in april.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon op zijn hoogste stand is. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand april is meestal 19°C.

Boa Vista Mei

Weer Boa Vista mei: De gemiddelde maximale dagtemperatuur is in mei een warme 25°C met normaal gesproken geen kans op regen.

kaapverdie

Er is gewoonlijk 10 uur zon per dag, waarbij de zon volop schijnt van de 14 uren daglicht. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in mei gemiddeld 22°C.

Er valt geen regen in de maand mei, op een enkele regenbui na. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je meivakantie is eigenlijk niet nodig, of het moet zijn dat je deze nodig hebt als je terugkomt in Nederland.

De maximale UV niveaus (UV index 11) liggen rond de middaguren wanneer de zon zijn hoogste stand heeft bereikt. De gemiddelde nachttemperatuur in de maand mei is 20°C. Advies: Goede zonnecrème met een hoge uv- factor, en dunne zomerse kleding voor de avonden en natuurlijk badkleding voor een heerlijke meivakantie.

Zomermaanden

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 26 27 28
     
Min Temp 21 22 23
     
Zonuren 9 7 6
     
Regendagen 2 2 4
     
Zee Temp 23 24 26

Boa Vista Juni

Weer Boa Vista juni: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de het eiland is in juni een warme 26°C met kans op weinig regen.

Er is gewoonlijk 9 uur zon per dag, waarbij de zon volop schijnt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juni gemiddeld een warme 23°C.

Er valt gemiddeld 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand juni. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je Boa Vista vakantie in juni is geen overbodige luxe.

De maximale UV niveaus (UV index 9) liggen rond de middaguren wanneer de zon schijnt. De gemiddelde nacht temperatuur in de maand juni is meestal een zwoele 21°C.

Juli

Weer Boa Vista  juli: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op dit eiland is in juli een warme 27°C met 4 dagen kans op een regenbui.

Kaapverdie november

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in juli gemiddeld 24°C.

Er valt gemiddeld 20 mm regen in 2 dagen in heel de maand  juli. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in juli is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand juli is meestal 22°C.

Augustus

Weer Boa Vista augustus: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op dit Kaapverdische eiland is in augustus een warme 28°C met meer kans op een tropische regenbui.

Er is gewoonlijk 6 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in augustus gemiddeld 26°C.

Er valt gemiddeld 40 mm regenval in 4 dagen in heel de maand augustus. Een dunne zomerjas in de koffer tijdens je vakantie in augustus is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand augustus is meestal 23°C.

Herfstmaanden

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 29 29 26
     
Min Temp 24 23 22
     
Zonuren 7 8 8
     
Regendagen 5 3 2
     
Zee Temp 27 26 25

September

Weer Boa Vista september: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op het eiland is in september een warme 29°C met op een aantal dagen een tropische regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in september gemiddeld 27°C.

Er valt gemiddeld 70 mm regen in 5 dagen in heel de maand september. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je vakantie in september is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand september is meestal 24°C.

Boa vista Oktober

Weer Boa Vista oktober: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op het eiland is in oktober een warme aangename 29°C met kans op een tropische regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in oktober gemiddeld 26°C.

Brava Kaapverdische eilanden

Er valt gemiddeld 40 mm regen in 3 dagen in heel de maand oktober. Een dunne regenjas in de koffer tijdens je herfstvakantie op de Kaapverdische eilanden is geen overbodige luxe.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand oktober is meestal 23°C.

November

Weer Boa Vista november: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op het eiland is in november een aangename 27°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in november gemiddeld 25°C.

Er valt gemiddeld 20 mm regen in 3 dagen in heel de maand november.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand november is meestal een 22°C.

Wintermaanden

Winter  Dec. Jan. Feb.
Max Temp 25 24 24
     
Min Temp 20 19 18
     
Zonuren 7 7 8
     
Regendagen 1 2 2
     
Zee Temp 24 22 22

Boa Vista December

Weer Boa Vista december: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op het eiland is in december 25°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in december gemiddeld 24°C.

kaapverdie

Er valt gemiddeld 5 mm regen op gemiddeld 1 dag in heel de maand december.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand december is meestal 20°C.

Januari

Weer Boa Vista januari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op Boa Vista Kaapverdische eilanden is in januari een heerlijke 24°C met weinig kans op regen.

Er is gewoonlijk 7 uur zon per dag. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de de stranden is in januari gemiddeld 22°C.

Er valt gemiddeld niet meer dan 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand januari.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand januari is meestal 19°C.

Februari

Weer Boa Vista februari: De gemiddelde maximale dagtemperatuur op de Kaapverdische eilanden is in februari een warme 24°C met kans op een enkele regenbui.

Er is gewoonlijk 8 uur zon per dag, waarbij de zon volop schijnt. De gemiddelde temperatuur van het zeewater op de stranden is in februari 22°C.

Er valt gemiddeld niet meer dan 5 mm regen in 2 dagen in heel de maand februari. Je badkleding mag zeker niet ontbreken tijdens je krokusvakantie in februari.

De gemiddelde nachttemperatuur in de maand februari is meestal 18°C.