Last minute Kaapverdië

Last minute Kaapverdië boeken? “Ja of Nee”

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een last minute reis gemiddeld genomen voordeliger kan uitpakken dan een “vroegboek” vakantie.

Waarbij moet worden vermeld dat het verschil in prijzen de laatste jaren steeds kleiner wordt.

Steeds meer reisaanbieders bieden dusdanige vroegboekkortingen aan dat het verschil tussen een last minute en een vakantie met vroegboekkorting niet meer zo erg groot is.

Last minute Kaapverdie

Twijfel over een Last minute ? dit helpt je bij de keuze.

  • Het is voordeliger! Je bent meestal goedkoper uit als je een Kaapverdië vakantie op het laatste moment boekt.
  • Te weinig keuze? als je kiest voor last minute. Meestal niet hoor..want hoe last minute is een last minute aanbieding eigenlijk? Er zijn tegenwoordig al reisaanbieders die last minute Kaapverdië vakanties aanbieden vanaf  2 maand voor vertrek.
  • Als je denkt dat je bij een last minute Kaapverdië reis te veel moet regelen in korte tijd, bedenk dan dit. De meeste vakantie gerelateerde zaken kun je ook ter plekke regelen. Zo kun je bijvoorbeeld een huurauto, excursie of noem maar op ook in de meeste hotels boeken.

Last minute Kaapverdië vakantie.

Met mensen die van over de hele wereld komen om te wandelen, te duiken, te windsurfen, te vissen en ook om enkele zeedieren zoals schildpadden en walvissen in hun oorspronkelijke woongebied te bewonderen, is last minute Kaapverdië een uitstekende bestemming voor outdoor-activiteiten en avonturen.

Hieronder staan de beste tijden van het jaar en eilanden voor elke activiteit:

Duiken: april-september (Sal en Boa Vista)

Een vakantie naar Kaapverdie betekent niet alleen heerlijk weer, er zijn zeker nog meer redenen om een last minute Kaapverdië te boeken. Zo kun je bij de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista geweldig duiken, ook de recreatieduiker zal zich als een vis in het water voelen. Weinig eilanden zijn zowel boven als onder water zo indrukwekkend als Kaapverdië.

Door de fantastische duiklocaties langs de kusten, worden de Kaapverdische eilanden bezocht door duikers van over de hele wereld. In combinatie met geweldige (all-inclusive) hotels is een dit een zonnige reisbestemming die ook nog eens extra voordelig is met een last minute aanbieding!

Windsurfen: november-mei (Sal en Boa Vista)

Windsurfers vinden op de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista een waar paradijs. Het waait bijna altijd in de maanden november, december, januari, februari, maart, april en mei. De constante winden, de kilometerslange stranden en de aangename watertemperatuur vormen de ideale combinatie om te wind en te kitesurfen.

De maanden mei tot november zijn het meeste geschikt als je tijdens je vakantie wilt (leren) windsurfen.

Wandelen: het hele jaar door (Santo Antão, Fogo en Santiago)

De Kaapverdische eilanden spreken tot de verbeelding, als je er de eerste keer komt. De Atlantische oceaan is op alle eilanden nooit ver weg en wie zich tijdens een wandelvakantie omringd weet door water, voelt zich na een tijdje zelf een beetje een ‘eilander’.

De eilanden Santo Antão, Fogo en Santiago zijn heerlijke eilanden waar je het hele jaar door kunt wandelen met een warm zonnetje in je nek. Ook de meest geboekte reisbestemmingen Sal en Boa Vista zijn ideaal om een strandvakantie te combineren met sportieve activiteiten als wandelen en windsurfen.

Vissen: op Kaapverdische eilanden: april-augustus (alle eilanden)

Een vistocht is een geweldige manier om een onvergetelijke vakantiedag door te brengen op de Kaapverdische eilanden. Naast duiken en windsurfen kun je vanaf de Kaapverdische eilanden ook prima diepzeevissen.

Dit heeft natuurlijk te maken met het feit dat er in de Atlantische oceaan erg veel “big game” vissen leven die tot de echte jagers behoren.

Onder hengelsporters is Kaapverdie wereldberoemd om zijn spectaculaire “big game” vangsten. In de Atlantische oceaan rondom de Kaapverdische oceaan zijn haaien, tonijnen, zwaardvissen en marlijnen gevangen van ongekende grote. Kaapverdië is zelfs één van beste hotspost ter wereld als het gaat om vissen op de Atlantische blauwe marlijn, logisch dat veel big-game vissers hier een reis naar toe boeken.

Big game vissen

Door de gunstige ligging is er een grote diversiteit en hoeveelheid aan vissen te vinden rondom de eilanden. Zo maak je tijdens een vistocht kans op het vangen van blauwe marlijn, zeilvis, wahoo, dorade,(tijger)haai, verschillende tonijn soorten en nog veel meer “big game” vissen.

Zeeschildpadden: juni-augustus (Sal en Boa Vista)

Er leven heel veel verschillende (5) soorten schildpadden in de zee rondom de eilanden. Je hebt het vast wel eens op TV gezien, hoe schildpadden op een strand eieren leggen. Het eiland Sal is één van de broedplaatsen van de Caretta Caretta schildpadden soort. In juni zwemmen de schildpadden naar de strand van Sal om hun eieren te leggen in de kuilen die ze graven.

Walvissen spotten: maart-april (Boa Vista), juni-juli (Sal)

De beste eilanden voor het spotten van walvissen en dolfijnen zijn Sal en Boa vista (Boa vista heeft het grootste aantal waarnemingen).

walvis spotten

De belangrijkste walvis soorten die je rond de eilanden te zien krijgt, zijn bultruggen, maar ook anderen zoals potvissen worden af en toe gezien.

Walvisexcursies duren gemiddeld 2 tot 3 uur en afhankelijk van het weer vertrekken deze ’s ochtends en’ s middags. De meeste kans op walvis waarnemingen zijn voor de west- en zuidwestkust van Boa vista en af en toe is het zelfs mogelijk om ze vanaf de kust te zien.

Hoewel dolfijnen vaker voorkomen en het hele jaar door te zien zijn als je een boottocht maakt, zijn maart en april de beste maanden en tevens het hoogtepunt en broedseizoen voor bultruggen.

Krijg jij nu spontaan vakantiekriebels en ben je op zoek naar een goedkope last minute? Bij TUI kun je nu heel voordelig een Last minute Kaapverdië vakantie boeken.